Jordis - řemeslná čokoláda
NEALKALIZOVANÝ
Nejoblíbenější

NEALKALIZOVANÝ

Nealkalizovaný kakaový prášek. Čistší varianta kakaa s 20% obsahem kakaového másla.

Je výbornou přísadou při pečení, či k výrobě horkého nápoje.

"Alkalizace je chemický proces, prováděný za použití regulátorů kyselosti, jimž nejčastěji jsou uhličitan draselný a uhličitan sodný. Používá se hlavně u kakaa, které je vyrobené z méně kvalitních kakaových bobů a tím pádem i jejich chuťový profil není moc lákavý. Alkalizací prášku dojde k zmírnění jeho kyselosti, zjemnění hořkosti, ztmavnutí barvy a k lepší rozpustnosti. Na druhou stranu se s tímto procesem vytrácí část zdraví prospěšných látek, které přirozeně obsahuje. Kvalitní kakaový prášek je na první pohled poznát díky světlé barvě."

Složení:

  • Kakaový prášek

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

Výživové údaje ve 100g 
Energie: 228kCal/954kJ;
tuky: 15g z toho nas. mas. kys.: 8g;
sacharidy: 58g z toho cukry: 2g;
bílkoviny: 20g;
sůl: 0,02g

Skladem
95 Kč
84,82 Kč bez DPH
- +
ks

Ochutnejte také

139 Kč
- +
ks
119 Kč
- +
ks
85 Kč
- +
ks
270 Kč
- +
ks