Svatý Vincent a Grenadiny
Kakaové boby odrůdy Trinitario na ostrov přivezli Britové v 18. století. Pěstitelům, kteří zde hospodaří na pozemcích do dvou hektarů, se od r. 2014 o obchod stará místní společnost Saint Vincent Cocoa Company. Kakaovníky zde rostou ve stínu kokosových palem. Boby se fermentují centrálně po dobu 6-7 dní a suší v solární sušárně. V chuti najdete tóny citrusů, medu, kešu či exotického ovoce.
Složení
-
Nutriční hodnoty
Výživové údaje ve 100g
Energie: 602kCal/2519kJ;
tuky: 43g z toho nas. mas. kys.: 26g;
sacharidy: 44g z toho cukry: 24g;
bílkoviny: 9g;
sůl: 0,03g
Obsah kakaové sušiny nejméně: 75 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Nutriční hodnoty