Čokoholikové, objednávky přijaté od 18.12. po 10. hodině budeme odesílat v novém roce - 6.1.2026.
Prodejna bude otevřená do 24.12.2025.
Děkujeme za pochopení a přejeme Vám klidné svátky.
Bourbon vanilkový lusk z Madagaskaru v BIO kvalitě. Vanilkové lusky jsou zajímavým a neotřelým doplňkem v kuchyni. Díky své pronikavé vůni se používají hlavně jako přísada do sladkých pokrmů. V takovém případě se lusk povětšinou podélně rozřízne, aby se z něho dala vyškrabat zrníčka. Ty se vkládají přímo do těsta, krémů apod.. Pokud zbytek vydlabaného lusku zavřete do dózy s cukrem, po cca 14 dnech budete mít voňavý "vanilkový cukr". Lusky se také macerují v alkoholu (vodka, rum...) a oleji. Dá se z nich vyrobit i vanilkový sirup a mnoho dalších.
Lusky dodáváme v požadovaném množství (ks) v zipovém sáčku. Uchovávejte je při pokojové teplotě v uzavřené nádobě, kterou občas odvětrejte. Jeden lusk měří 16-20 cm a váží okolo 3g.
Složení
100% vanilkový lusk Bourbon v BIO kvalitě.
Přidali jste do košíku k balíčku další produkt. Upozorňujeme Vás tedy, že veškerý obsah košíku bude zaslán na stejnou adresu. Pokud chcete poslat produkt na jinou adresu než balíček, udělejte si pro produkt objednávku zvlášť.