Vanilka kusová
Bourbon vanilkový lusk z Madagaskaru v BIO kvalitě. Vanilkové lusky jsou zajímavým a neotřelým doplňkem v kuchyni. Díky své pronikavé vůni se používají hlavně jako přísada do sladkých pokrmů. V takovém případě se lusk povětšinou podélně rozřízne, aby se z něho dala vyškrabat zrníčka. Ty se vkládají přímo do těsta, krémů apod.. Pokud zbytek vydlabaného lusku zavřete do dózy s cukrem, po cca 14 dnech budete mít voňavý "vanilkový cukr". Lusky se také macerují v alkoholu (vodka, rum...) a oleji. Dá se z nich vyrobit i vanilkový sirup a mnoho dalších.
Lusky dodáváme v požadovaném množství (ks) v zipovém sáčku. Uchovávejte je při pokojové teplotě v uzavřené nádobě, kterou občas odvětrejte. Jeden lusk měří 16-20 cm a váží okolo 3g.
Složení
100% vanilkový lusk Bourbon v BIO kvalitě.