Tmavá čokoláda 67%
Rudolfínská čokoláda vznikla ve spolupráci s Muzeem východních Čech v Hradci Králové ku příležitosti výstavy „Rudolf II. Umění pro císaře“.
Doufáme, že vám tato tmavá čokoláda s marakujou bude chutnat a vzbudí ve vás zvědavost, kdo že vlastně byl ten Rudolf, po kterém jsme pojmenovali tuto delikatesu. Rudolfa II. nejvíce proslavila jeho monumentální sbírka a jeho další vášně, kterými byly alchymie, astronomie a astrologie. Na ně odkazují císařovy atributy na obalu čokolády. Pokud se o jejich smyslu chcete dozvědět víc, udělejte si kvíz.
Složení
Čokoláda: kakaové boby, cukr, kakaové máslo
Posyp: marakuja (10 %)
Obsah kakaové sušiny nejméně 67 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty
Výživové údaje ve 100g
Energie: 610kCal/2552kJ;
tuky: 44g z toho nas. mas. kys.: 27g;
sacharidy: 43g z toho cukry: 23g;
bílkoviny: 9g;
sůl: 0,03g