Jordis - řemeslná čokoláda
INDONESIA
Snědeno

INDONESIA

GAURA ESTATE - SINGLE ORIGIN

K výrobě této čokolády jsme vybrali kakaové boby výjimečné kvality. Pocházejí z oblasti Gaura na ostrově Paula Sumba, kde je pěstuje sdružení farmářů pod hlavičkou Gaura Estate. Podnik založil v roce 1990 místní progresivní pěstitel Hengky Lianto, aby zlepšil jak způsob pěstování a zpracování kakaa, tak i živobytí místní komunity. Kakaovník zde roste ve výšce cca 200 m.n.m.. Jedná se o směs bobů odrůdy Criollo a různých hybridů odrůdy Trinitario. Kakao se zde sklízí hlavně od května do srpna. Fermentace probíhá centrálně po dobu pěti dnů. Kakaové boby se poté suší na slunci šest až osm dní. Díky pečlivé práci místních farmářů si užijete opravdu jedinečnou chuť čokolády,  ve které najdete chuťové tóny grapefruitu, meruněk a dlouhotrvající dochuť pražených vlašských ořechů. 

Složení

  • kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo

Obsah kakaové sušiny nejméně: 75%.

Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka. 

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

Výživové údaje ve 100g 
Energie: 602kCal/2519kJ/;
tuky: 43g z toho nas. mas. kys.: 26g;
sacharidy: 44g z toho cukry: 24g;
bílkoviny: 9g;
sůl: 0,03g

Ochutnali jsme

Snědeno
Sezonní akce
SLUNEČNICOVÉ SEMÍNKO VE SKOŘICI
Snědeno
ST. VINCENT AND THE GRENADINES
Snědeno
Sezonní akce
SINGLE ORIGIN
Snědeno
Sezonní akce
MÁK A CITRÓN