Jordis - řemeslná čokoláda
PERU
Snědeno

PERU

Single Origin

Kakaové boby, ze kterých je vyrobena tato čokoláda, patří k unikátní odrůdě Pure Nacional. Okolo 40 % bobů má bílou barvu a fermentují se odděleně. Na fermentaci je kladen velký důraz a vývoj nejlepšího postupu zabral dva roky. Genetický výzkum prokázal, že se jedná o původní peruánskou odrůdu. Tento druh kakaovníku se dlouho považoval za ztracený, dokud jej zvídaví podnikatelé Dan Pearson a Brian Horsley neobjevili tak trochu náhodou na malých izolovaných farmách v kaňonu Marañón. Kaňon je uzavřen horami do tvaru podkovy a kakaovník zde roste ve výškách 1000-1250 m.n.m. V chuti najdete květinové a ovocné tóny s nízkou hořkostí a kyselinkou bez svíravosti. Bílé boby dodávají čokoládě ořechově jemnou chuť.

Složení

  • kakaové boby
  • třtinový cukr
  • kakaové máslo

Obsah kakaové sušiny nejméně: 75 %.

Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka. 

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

Výživové údaje ve 100g 
Energie: 602kCal/2519kJ/;
tuky: 43g z toho nas. mas. kys.: 26g;
sacharidy: 44g z toho cukry: 24g;
bílkoviny: 9g;
sůl: 0,03g

Ochutnali jsme

Snědeno
VENEZUELA - SINGLE ORIGIN
Snědeno
Stříbrná
medaile
Sezonní akce
VENEZUELA - SINGLE ORIGIN