Tmavá čokoláda 75 %
Boby místní odrůdy Trinitario pochází z malých agrolesnických farem z regionů Waslal, La Dalia, Matagalpa a RAAN. Hlavní sklizeň kakaa probíhá od října do prosince. Proces fermentace začíná hned v den sběru a trvá 5-6 dnů. Boby se při ní obrací každých 24 hodin. Následuje sušení na slunci, dokud vlhkost neklesne pod 8 %. V chuti se objevují tóny červeného vína, citrusů, ale i dřeva a ořechů.
Složení
- Kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo.
Hmotnost: 50 g.
Obsah kakaové sušiny nejméně: 75 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty
Výživové údaje ve 100g
Energie: 602kCal/2519kJ/;
tuky: 43g z toho nas. mas. kys.: 26g;
sacharidy: 44g z toho cukry: 24g;
bílkoviny: 9g;
sůl: 0,03g