Čokoláda s kapií a chilli arašídy
Letos jsme si pro vás připravili opravdový zážeh. Nechali jsme zlyofilizovat českou červenou papriku (kapii) a dohodli s přáteli z seminka-chilli.cz pražené arašídy (chroupáky) v koření Trinidad Scorpion Moruga. Papriku jsme zamleli do bílé čokolády a nechali tak vzniknout krásně červenou a silně paprikovou čokoládu. Do forem jsme dali vrstvu tmavé čokolády 77%, na kterou jsme nakladli ohnivé arašídy a potom je zalili vrstvou paprikové čokolády.
Dětem tuto čokoládu nedávejte, jedině těm opravdu zlobivým (co podpálily stoh, okradly babičku apod. :-D).
Složení
- čokoláda [kakaové boby, kakaové máslo,sušené mléko, třtinový cukr, sušená kápie (4 %)]
- posyp: chilli arašídy 20 % (arašídy, sůl, rostlinný olej, chilli)
Obsah kakaové sušiny nejméně: 50 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty
Výživové údaje ve 100 g
Energie: 627kCal/2622kJ/;
tuky: 50 g z toho nas. mas. kys.: 26 g;
sacharidy: 33 g z toho cukry: 22 g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: 0,08 g