Jordis - řemeslná čokoláda

Hřbet z bílé čokolády

65 minut
náročnost:
Počet porcí: 6

Ingredience:

330 g hladké mouky
2 kávové lžičky jedlé sody
140 g cukru moučka
200 ml mléka
160 g plnotučného tvarohu
100 ml oleje

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 180 °C.
2.
Čokoládu nakrájejte na menší kousky.
3.
Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, sodu a cukr. Poté přidejte mléko, tvaroh, olej a pečlivě promíchejte. Nakonec přidejte kousky čokolády.
4.
Formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem. Nalijte hotové těsto a pečte 45 minut.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Do těsta lze přidat i ořechy nebo sušené ovoce.

Podávejte se zakysanou smetanou, do které přimíchejte citrónovou kúru a vanilku.

Plátky „chlebíku“ ozdobte ovocem, kakaovými boby, ořechy atd..

Zpět na všechny recepty