Jordis - řemeslná čokoláda

Čokoládová granola

20 minut
náročnost:
Počet porcí: 15

Ingredience:

2 hrnky jemných ovesných vloček
1/2 kávové lžičky mleté skořice
Špetku soli
4 polévkové lžíce kokosového oleje
3 polévkové lžíce medu
30 g mandlí
100 g tmavé 77% čokolády

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 175 °C.
2.
Připravte si větší mísu, ve které smíchejte všechny ingredience kromě čokolády.
3.
Směs nasypte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do vyhřáté trouby na 15 minut.
4.
Mezitím nakrájejte čokoládu na malé kousky.
5.
Upečenou granolu nechejte na plechu vychladnout a nakonec do ní zamíchejte čokoládu.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Skladujte ve skleněné uzavíratelné nádobě.

Do směsi můžete přidat i jiné ořechy nebo mix ořechů a nadrcené kakaové boby.

Pokud máte ztuhlý kokosový olej, rozehřejte ho a poté k němu přimíchejte i med, skořici, sůl a promíchejte.

V granole je výborné i sušené ovoce, které přidáme až do vychladlé směsi.

Zpět na všechny recepty