Čokoládová granola
20 minut
náročnost:
Počet porcí: 15
Ingredience:
2 hrnky jemných ovesných vloček
1/2 kávové lžičky mleté skořice
Špetku soli
4 polévkové lžíce kokosového oleje
3 polévkové lžíce medu
30 g mandlí
100 g tmavé 77% čokolády
Postup:
1.
Troubu předehřejte na 175 °C.
2.
Připravte si větší mísu, ve které smíchejte všechny ingredience kromě čokolády.
3.
Směs nasypte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do vyhřáté trouby na 15 minut.
4.
Mezitím nakrájejte čokoládu na malé kousky.
5.
Upečenou granolu nechejte na plechu vychladnout a nakonec do ní zamíchejte čokoládu.
Tip:
Skladujte ve skleněné uzavíratelné nádobě.
Do směsi můžete přidat i jiné ořechy nebo mix ořechů a nadrcené kakaové boby.
Pokud máte ztuhlý kokosový olej, rozehřejte ho a poté k němu přimíchejte i med, skořici, sůl a promíchejte.
V granole je výborné i sušené ovoce, které přidáme až do vychladlé směsi.