Získaná ocenění na Academy of Chocolate v Londýně
The Academy of Chocolate byla založena v roce 2005 předními britskými profesionály v oblasti čokolády.
Vede kampaň za lepší čokoládu a snaží se u konzumentů zvýšit povědomí o rozdílu mezi "bean to bar"
čokoládou a průmyslově vyráběnou čokoládou. Usilují také o podporu produkce bobů z menších plantáží,
a to za sociálně spravedlivých a ekologii nepoškozujících podmínek.
Každý rok pořádají soutěž Academy of Chocolate Awards, v rámci které ochutnávají a hodnotí čokolády
z celého světa. Těm nejlepším pak udělují medaile. Na soutěži se pravidelně zúčastňujeme již od roku
2013. V roce 2015 jsme jako první čeští výrobci získali stříbrnou a bronzovou medaili. Rok od roku je
účast na soutěži vyšší, s čímž roste i konkurence. Nadále je to však jediná soutěž, které se zúčastňujeme, a
to hlavně proto, že ji uznáváme, co se kvality a úrovně celé soutěže týče. Jak rádi říkáme, je to pro nás tzv.
"Oscar" v čokoládě.
čokoláda | rok | ocenění | |
HRK - Tmavá čokoláda s malinami | 2022 | bronz | |
ZAP - Tmavá čokoláda 67% | 2022 | bronz | |
2021 | |||
CHUAO - Tmavá čokoláda 75 % | 2021 | stříbro | |
MLČ - Mléčná čokoláda 53% | 2021 | bronz | |
ZAP - Tmavá čokoláda 67% zázvor a pomeranč | 2021 | bronz | |
2020 | |||
POP - Bílá čokoláda 40% s kousky bobů |
2020 |
bronz | |
HIT - Mléčná čokoláda 53% s kousky bobů | 2020 | bronz | |
TRK - Mléčná čokoláda 55% s kozím mlékem | 2020 | bronz | |
ZAP - Tmavá čokoláda 67% zázvor a pomeranč | 2020 | bronz | |
2019 | |||
Horká čokoláda | 2019 | bronz | |
2018 | |||
Madagascar 75% | 2018 | bronz | |
Cocoa Nibs 45% mléčná | 2018 | stříbro | |
2017 | |||
Cocoa Nibs 45% mléčná | 2017 | bronz | |
2016 | |||
Vietnam 75% | 2016 | stříbro | |
Honduras 75% | 2016 | bronz | |
Porcelana 75% | 2016 | bronz | |
Cocoa Nibs bílá 40% | 2016 | bronz | |
2015 | |||
Cocoa Nibs 45% mléčná | 2015 | stříbro | |
Cocoa Nibs 63% tmavá | 2015 | bronz |